You are here

Rektör Sabuncuoğlu’ndan Yeni Yıl Mesajı I New Year Message From Rector Sabuncuoğlu

“AGÜ olarak 2019 yılında ulusal ve uluslararası anlamda oldukça başarılı bir yıl geçirdik.

Times Higher Education’ın Toplumsal Etki Sıralamasında dünya genelinde ilk 200’de yer alırken, bir diğer derecelendirme kuruluşu QS’in Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralamasında Yayın Başına Atıf kategorisinde ise 2’inci olduk.

Ayrıca URAP’ın 2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Sıralamasında 2’inci olan üniversitemiz, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda da 1’inci olma başarısını gösterdi.

Bu başarılar, üniversitemizin 2019’da elde ettiği önemli başarılardan sadece birkaçı.

2020 yılının da AGÜ için daha başarılı olacağı inancıyla, bu başarılarda büyük katkıları olan başta AGÜ Vakfımız, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz, idari personelimiz ve tüm AGÜ dostlarımız olmak üzere herkesin yeni yılını kutlar, esenlikler dilerim.”

We had a very successful 2019 year both nationally and internationally.

We were ranked as part of the top 200 most impactful universities in the world by the international higher education rating agency Times Higher Education, at the same time, we were ranked 2nd for citations per paper among universities located in the Emerging Europe and Central Asia region by the renowned QS rating agency.

Our university was also ranked 2nd among institutions established after 2000 by the URAP rating agency, as well as 1st among State universities in the 2019 National Student Satisfaction Ranking.

These achievements are just a few of the major achievements that our university achieved in 2019.

In the belief that 2020 will be even more successful for AGU, I wish everyone a happy new year, good health, and happiness ! Especially our AGU Foundation members, academicians, students, administrative staff and all AGU friends who have greatly contributed to these achievements.

Share