You are here

AGÜ, Uluslararası Eğitim Platformu SDG Akademi’nin Üyesi Oldu I AGU Joins SDG Academy

Abdullah Gül Üniversitesi, üyesi olduğu Birleşmiş Milletler’in küresel bir girişimi olan Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’nın üniversitelere yönelik bir girişimi olan SDG Akademi’ye dahil oldu.

AGÜ SDG Akademi’ye Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akgün ile Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Asiliskender öncülüğünde gerçekleştirilen ve sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda yapılan çalışmaların sunulduğu başvuru sonucu dahil oldu.

Endüstri ve Mimarlık Bölümleri başta olmak üzere AGÜ, SDG Akademi’nin tüm ders materyallerine erişebilecek, derslerinde kullanabilecek ve SDG Akademi uzman ekibi ile birlikte ders içerikleri geliştirebilecek.

Bir çevrimiçi eğitim platformu olan SDG Akademi, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 17 sürdürülebilir kalkınma hedefine ilişkin disiplinlerarası konulara ücretsiz kitlesel açık çevrimiçi dersler ve eğitim materyali hazırlayıp sunuyor.

Already a member of the Sustainable Development Solutions Network, the global initiative of the United Nations, Abdullah Gül University has also joined the SDG Academy, the education leg of the initiative.

With the application process led by Industrial Engineering Chair Prof. İbrahim Akgün and Architecture Chair Assoc. Prof. Burak Asiliskender, AGU presented its work towards the sustainable development goals and joined the SDG Academy.

AGU, particularly the Industrial Engineering and Architecture departments, will access all course materials of the SDG Academy, use them in classes and create new contents with the SDG Academy's team of experts.

The SDG Academy, as an online education platform, creates and delivers Massive Online Open Courses on interdisciplinary issues concerning 17 sustainable development goals determined by the United Nations.

Share