You are here

Mezun Oldu, Uluslararası Şirkette İşe Başladı I Graduated & Employed at an International Company

Abdullah Gül Üniversitesi İşletme bölümünün ilk mezunlarından olan Hatice Karaboğa, tekstil sektöründe faaliyet gösteren Asia Quality Management adlı Hong Kong merkezli Fransız firmasında Hesap Yöneticisi olarak iş hayatına atıldı.

Amerika’da eğitim almanın veya yurtdışında staj yapmanın bir hayalken AGÜ sayesinde gerçek olduğunu söyleyen Hatice Karaboğa hayal bile edemeyeceği yurtdışı tecrübelerinin yanısıra aldığı eğitimin de iş dünyasında ve sosyal yaşamında çok etkili olduğunu ifade etti.

Gönüllü çalışmalar yaparak insanların hayatlarına dokunmak gibi bir amacı olduğunu da söyleyen Karaboğa bu konuda yaptığı çalışmaları ise şöyle özetledi:

“Daha önceki yurtdışı deneyimlerimin benim hayatıma çok fazla şey kattığının farkındaydım ve bu sebeple yurtdışında gönüllü olarak çalışma fırsatlarını araştırdım. Yurtdışında beğendiğim organizasyonlara başvurular yaptım. Bunların arasında benim de en çok istediğim kuruluş olan İngiltere’deki High Oak Youth and Community Center’dan kabul aldım. Ağustos 2018’de İngiltere’deki gönüllülük serüvenim başladı ve 7 ay kadar sürdü.”

Hatice Karaboğa, son olarak mezun olacak öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Üniversitede ne yaparsanız sonradan bunun karşılığını ve hatta fazlasını kat kat görüyorsunuz. Üyesi olduğunuz her bir kulüp, gönüllü olduğunuz her bir proje iş dünyasında farkınızı ortaya koyabilmenizi sağlıyor. Olabildiğiniz kadar sosyal olun, okulda part-time öğrenci olarak çalışın, kulüp etkinliklerine ve gönüllü projelere katılın. Bu konuda kendinize ne kadar yatırım yaparsanız ileride bunun karşılığını o kadar alırsınız. Staj yaptığınız yerler, markalar, öğrendiğiniz programlar kadar, bu tarz çalışmalarınız da iş dünyasında ön planda. Rakiplerinizden farkınızı ancak bu yönlerinizle gösterebilirsiniz.”

Hatice Karaboğa, one of the first graduates of the Business Administration program at Abdullah Gül University, started her career as an Account Manager at Asia Quality Management, a Hong Kong-based French company active in textile business.

Hatice Karaboğa said, studying in the US or doing internships abroad was a dream come true thanks to AGU. Besides the overseas experience which had been unimaginable before, her education also played an important role in her work and social life, she added.

Karaboğa highlighted one of her aims as doing voluntary work and touching people's lives and summarized her activities in this context as follows:

"I was aware that I gained a lot from my previous experience abroad. That's why, I looked for opportunities to work as a volunteer abroad. I applied to organizations in other countries which fitted my aim. Among them, High Oak Youth and Community Center in the UK, which was the one I wanted most, accepted my application. In August 2018, my adventure as a volunteer began and continued for 7 months."

Hatice Karaboğa lastly gave the following advice to future graduates:

"Whatever you do at the university, you will reap your efforts' benefits many times more. Every club you join, every project you volunteer for helps you be different in the work life. Be as social as you can, work part time at the university, participate in club activities and voluntary projects. The more you invest in yourself in these regards, the more advantageous you will be in the future. As much as internships, brands, software programs, these types of work count in the business world. You may show that you are better than your rivals only with these aspects of yours."

Share