You are here

AGÜ’de Mezunlar Buluşması I AGU Alumni Homecoming

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve her yıl geleneksel olarak düzenlenmesi planlanan Mezunlar Buluşması mezunları, son sınıf öğrencileri ve akademisyenlerle araya getirdi.

Mezunlar Ofisi’nin düzenlediği buluşmaya katılan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, marka olarak nitelendirilen üniversitelerin, marka olmalarındaki en önemli nedenlerden birinin, üniversite-mezun ilişkilerinin güçlü olmasında yattığını anlattı.

Üniversite-mezun ilişkisinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, “Siz ilk mezunlarımız, bu üniversite ve bu kurum için çok özelsiniz. Çünkü bu ailenin ilk çocuklarısınız. İlk çocukların her zaman bir ayrıcalığı vardır, bir farklılığı vardır. Daha farklı hissedilir, çünkü ilk göz ağrısıdır. Dolayısıyla bu açıdan sizler aslında bence ayrıcalıklı insanlarsınız” dedi.

Sabuncuoğlu ayrıca AGÜ’nün değerlerini ve ulusal ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarında elde ettiği başarıları da anlattı.

Mezunlar Buluşması, mezunlar ile bölüm başkanlarının görüşlerini paylaşması ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

The homecoming has been held for the first time this year and is planned to be organized every year as a tradition. It brought together the alumni, last-year students, and faculty.

Rector Prof. İhsan Sabuncuoğlu joined the gathering and said, behind the fact that some university names were labeled as brands lay strong university-alumni relations.

Stressing the importance of the University-alumni relations, Prof. Sabuncuoğlu said: "As the first graduates, you are special for this university and institution. Because you're like the first children of this family. The first children are always favored and special in some way. Their experience is different, because they kindle the first love. That's why, I believe, you are privileged.”

Sabuncuoğlu also briefed about AGU's values and achievements in national and international ratings.

The Alumni Homecoming ended after exchanges of opinions with the department chairs and a family photo shooting.

Share