You are here

DHMİ’de Hava Trafik Kontrolörü Oldu I He Became an Air Traffic Controller at DHMI

Geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren AGÜ’nün öğrencileri kısa sürede önemli kuruluşlarda işe yerleşti. Mezuniyetinden kısa süre sonra işe yerleşenlerden biri de Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu Ramis Akın Korkmaz oldu. Korkmaz, başvuru yaptığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesinde İstanbul’da Hava Trafik Kontrolörü olarak işe başladı.

Üniversitede, her biri alanında en başarılı isimlerden olan akademisyenlerden ders almanın yanısıra, kendilerine güven duyma, insani ilişkiler kurabilme ve iyi birer dünya vatandaşı olmanın da öğretildiğini belirten Korkmaz, bu konuda üniversitedeki hocalarının çok yararı dokunduğunu söyledi.

AGÜ’de edindiği yurt dışı tecrübelerinin iş yaşamında sağladığı avantajlara da değinen Ramis Akın Korkmaz:

“Hazırlıktan sonraki ABD Dil Okulu, İngilizceye olan faydasının yanı sıra, daha genç yaşta farklı bir yerde kalmayı ve ortama uyum sağlamayı öğretiyor. Daha sonra fırsat bulduğum Erasmus stajı da bunu pekiştirdi ve farklı ülkelerdeki iş ortamlarını ve insanların nasıl çalıştığını anlamama imkan sağladı.” dedi.

Göreve başlamadan önce Ankara’da eğitim sürecinden geçmekte olduğunu belirten Korkmaz, mezun olacak öğrencilere ise şu tavsiyelerde bulundu:

“Özel sektör, devlet ve akademi bunların çalışma koşulları çok farklı. Bu alanlardan hangisinin size daha uygun olduğunu anlamak için tanıdıklarınıza sorun, araştırmanızı iyi yapın çünkü bir zaman sonra, hayat düzeni oturunca değiştirmek kolay olmayacak. Ben kısa süreli de olsa ilk ikisini gördüm ve şu an olduğum yerde mutluyum”.

AGU produced its first graduates only last year and many AGU alumni were employed in prestigious institutions in a short time. One of those who quickly found a job after graduation is Ramis Akın Korkmaz, an Industrial Engineering graduate. Korkmaz applied at the General Directorate of State Airports Authority (DHMI) and started working as an air traffic controller in Istanbul.

Korkmaz stated that besides learning from the best instructors in their fields, he was taught to have self-confidence, to establish humane relationships and to be good world citizens at AGU. In that regard, I benefited a lot from my instructors, he added.

Ramis Akın Korkmaz also mentioned the advantages of overseas experience offered by AGU in his work life:

"Going to a language course at the USA taught me not only English, but also how to live in and adapt to a foreign country at a young age. An Erasmus internship I joined later reinforced my gains and showed me foreign workplaces and how people work there."

Korkmaz is in training in Ankara now before his active duty and shares the following recommendations with future graduates:

"Private sector, government and academia are all different in terms of working conditions. In order to understand which one is better for you, ask around, do your research well, because after some time when life settles down, it will not be easy to change. Although for short periods of time, I experienced the first two and am now happy where I am."

Share