You are here

Türk-Alman Üniversitesi’nden Ziyaret I Visits of Turkish-German Universities

AGÜ ile Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) arasında işbirliği görüşmelerinde bulunuldu.

Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve Alman Tarafı Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç, AGÜ’yü ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Sümer Kampüsü Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen toplantıda, her iki üniversite arasında işbirliği görüşmeleri yapıldı.

Toplantıda konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Türk-Alman Üniversitesi ile Abdullah Gül Üniversitesi’nin ortak yanlarının olduğunu ve çeşitli alanlarda işbirliği yapabileceklerini ifade etti.

Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ise her iki üniversitenin de yeni kurulan üniversiteler olduğunu belirterek, iki üniversitenin de farklı misyonlar üstlendiğini söyledi.
Toplantıda hangi konularda yapılabileceği huşularında görüş alış verişinde bulunuldu.

Türk-Alman Üniversitesi heyeti Sümer Kampüsü’nü de gezerek, laboratuvarları, derslikleri ve diğer eğitim alanlarını yerinde inceledi.

AGU and the Turkish-German University (TAU) discussed cooperation between the two universities.

The Turkish-German University Rector Prof. Halil Akkanat and University Coordinator Prof. İzzet Furgaç visited AGU.

In the meeting held at the Rectorate Senate Room on the Sumer Campus, cooperation between the two universities was discussed.

At the meeting, AGU Rector Prof. İhsan Sabuncuoğlu said the Turkish-German University and Abdullah Gül University shared some common characteristics and cooperation in various areas would be possible.

The Turkish-German University Rector Prof. Halil Akkanat said both universities assumed different missions as newly established universities.

During the meeting, the parties exchanged ideas about possible cooperation areas.

The Turkish-German University delegation also took a tour of the university and examined labs, classes and other educational facilities.

Share