You are here

Başyazıcıoğlu ile İş Birliği I Cooperation with Başyazıcıoğlu

Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Başyazıcı Holding ile Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) arasında protokol imzalandı.

Protokole göre her iki kurum Ar-Ge alanında ortak projeler geliştirecek. AGÜ öğretim üyeleri, Başyazıcıoğlu Tekstil’in Bamen markasına yönelik danışmanlık hizmeti verecek. Ayrıca lisans öğrencilerinin stajları ile lisansüstü öğrencilerin tezleri de Başyazıcıoğlu Tekstil iş birliği içinde yapılabilecek.

Başyazıcıoğlu Tekstil tarafından talep edilen lisansüstü eğitim ve sertifika eğitim çalışmaları yapılacak ve gerek ulusal gerekse uluslararası projelerinde üniversitenin dijital yayın aboneliklerinden faydalanması sağlanacak.

Senato Salonu'nda yapılan protokol imza toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, iki kurum arasında bilimsel ve teknolojiye yönelik ortak projeler gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu iş birliğinin sadece Ar-Ge ile de sınırlı kalmayacağını belirten Prof. Dr. Sabuncuoğlu, somut çıktılar üretileceğini kaydetti.

Başyazıcıoğlu Tekstil Genel Müdürü Murat Başyazıcıoğlu da konuşmasında Ar-Ge merkezi kurmakta olduklarını ve proje yapma kültürünü oluşturmayı hedeflediklerini, bu işbirliği ile de proje yapma kültürünü sağlamlaştırmak istediklerini söyledi.

Toplantıda daha sonra Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve Başyazıcıoğlu Tekstil Genel Müdürü Murat Başyazıcıoğlu tarafından protokol imzalandı.

Toplantıya Abdullah Gül Üniversitesi’nden Dekanlar, Bölüm Başkanları, Öğretim Üyeleri ile Başyazıcıoğlu Tekstil Genel Müdürü ve yöneticileri katıldı.

Başyazıcı Holding, which is based in Kayseri and occupies an important place in the Turkish economy, and Abdullah Gül University signed a protocol.

The protocol states that the two institutions will develop joint R&D projects. AGU faculty members will give consultation for the Bamen brand of Başyazıcıoğlu Tekstil. Additionally, undergraduate students will be able to do internships and graduate students will have the opportunity to write their theses in cooperation with Başyazıcıoğlu Tekstil.

Başyazıcıoğlu Tekstil and the company will benefit from AGU's digital publication subscriptions in their national and international projects.

Noting that the cooperation will not be limited with R&D, Rector Prof. İhsan Sabuncuoğlu said tangible outcomes will be produced.

Murat Başyazıcıoğlu, General Manager of Başyazıcıoğlu Tekstil, said in his speech that they are establishing an R&D center and aim to create a culture of conducting projects. Thanks to this cooperation, he added, they will strengthen that culture.

Share